ITT TARTÓZKODIKBlogok / web4get's blog / "Haza és Haladás" - Magyar települések honlapkonszolidációja

"Haza és Haladás" - Magyar települések honlapkonszolidációja


Írta:web4get Bejegyzés dátuma:28 November 2007

 

A Magyar Köztársaság Kormányának határozata nyomán létrehozott Magyar Információs Társadalom Stratégia Magyarország új fejlődési és modernizációs útra lépését határozta meg.

 

 

Ennek sarkalatos pontja az informatikai infrastruktúra és az internetes közművek megtervezetése, bevezetése, elterjesztése, fenntartása és fejlesztése. Mindez szükségessé teszi az olyan új területek intenzív fejlesztését, mint például az informatikai infrastruktúra (információs szupersztráda), és a digitális tartalom. A változások gyorsasága miatt fontos a lemaradók segítése (digitális írástudás és kultúra terjesztése), az új munkahelyek megteremtése és az azokra való felkészítés. Ez a folyamat az információs társadalom kiépítése, amely elvezet a tudásgazdasághoz és a tudástársadalomhoz.

 

Ezek a folyamatok akkor is rohanvást fejlődnek, ha egy személy vagy akár egy nemzet nem érdeklődik irántuk, vagy nem érzi önmaga számára kiemelten fontosnak.

 

Ezért a Magyar Információs Társadalom Stratégia kormányzati és társadalmi együttműködéssel igyekszik mindezen feladatokra megtalálni a legmegfelelőbb válaszokat és cselekvési lehetőségeket. Ebből kirajzolódni látszik a későbbiek alapvető és előremutató elvárása, hogy minden magyar településen ki kell építeni az internetes közművet, azaz a településeknek legyen önálló hivatalos honlapja. Ezzel egyszerre teljesülnek az „e-kormányzat” fő célkitűzései (kötelező adatszolgáltatás és információk elérhetővé tétele, internetes kommunikáció), illetve információk nyújtásával mutatja be a községet Interneten, így az a világ bármely pontjáról kattintással elérhető.

A fentieket is figyelembe véve kijelenthető, hogy a XXI. században az internetes megjelenés az önkormányzatok számára is elengedhetetlen!

Vállalkozásunk ennek a folyamatnak a megvalósításában nyújt segítséget. Célunk, hogy a magyar településeknek mindent átfogó megoldásként önálló honlapot biztosítsunk domain névvel és tárhellyel. Hiszünk abban, hogy így egy lépéssel közelebb kerülünk az informatikai írástudás és kultúra minél szélesebb körben való, az egész országot lefedő elterjedéséhez, elősegítve ezzel az információs társadalom magasabb szintre ugrását Magyarországon. Nem csak azért, mert így látjuk a világot szépnek, hanem hiszünk benne, mert ez a munkánk célja és értelme.

 

 

Miért jó, mire jó egy honlap? A honlap a község kapuja az interneten. Egy digitális névjegy - egy digitális világban, ahol az emberek jó része interneten csillapítja információ éhségét-, amelynek célja a minél szélesebb körű bemutatás.

 

A honlap az Internet adta előnyöket, lehetőségeket használva bekapcsolja a községet az internetes vérkeringésbe. Az elérhetőséggel lehetőség nyílik bemutatni interneten a község látnivalóit, adatait, a vele kapcsolatos információkat. Ezzel a község megfelel a Magyar Információs Társadalom Stratégia egyik alappillérének, amely szerint az internetes megjelenés ma már elengedhetetlen részét képezi mindennapi életünknek.

 

A honlap funkciói, lehetőségei, alkalmazási területei:

 

  1. Információ megjelenítése: a község honlapja az ország (és a világ) bármely pontjáról elérhető egyszerűen, gyorsan.
  2. Község bemutatása: adatok, elérhetőségek, történelme, közösségi élet, helyi ügyek, képek, idegenforgalom, testvérközségek, hirdetések és hirdetmények, szolgáltatások, polgármesteri hivatal, látványosságok, vállalkozások stb.
  3. Dokumentumtár: szabályzatok, törvények, jegyzőkönyvek, eljárások, stb
  4. Kormányzati igényeknek való megfelelés: gyorsabb, hatékonyabb kommunikáció és adatgyűjtés, tartalom, kötelezően megjelenítendő egyszerű, gyors és költséghatékony adatok publikálása
  5. Egyszerűbb, gyorsabb elérés és elérhetőség bárki számára.
  6. A községre könnyen rátalálnak. Idegenforgalom, gazdaság és közösség közvetlen és közvetett fellendülése
  7. Kötetlen, interneten keresztüli honlapon megjelenített információcsere, amely helytől független, mindössze egy internetre csatlakozott számítógépre van szükség. Akár a világ a másik végén is.
  8. A község bemutatása képekben: épületek, látványosságok; helyi lelkes fotósok képei, stb. Eseményekről képes beszámolók.

 

A honlap tehát egy helyen, jól elérhetően, letisztultan, rendezetten, fogyasztható formában nyújt információt a községről az ott lakóknak, látogatóknak, az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, egyszóval mindenkinek egyaránt, bárhonnan, az egérkattintás sebességével.

 

A helyzet és a lehetőségek bemutatása után, szeretném felajánlani szolgáltatásunkat egy átfogó honlap-koncepcióra, amely a teljes ügyintézést és megvalósítást magában foglalja: domain regisztráció, honlapkészítés, illetve az elhelyezéshez szükséges tárhely biztosítása. Képzelje el, hogy a www.önközsége.hu címen a község saját honlapja nyílik meg. E-mail címe pedig: polgármester@önközsége.hu

 

A megvalósítás közelebb van és egyszerűbb annál, mint esetleg Önök is gondolnák.

 

Pár lépés és Önöknek is lehet honlapjuk, biztosítva, hogy községüknek méltó helye legyen az Interneten! Örömmel nyújtok egy személyes megbeszélésen további információkat, konkrét ajánlatot az igények pontos ismeretének tükrében.

 

Budapest, 2007. november 27.

 

 

 

Tisztelettel:

Szabó Gábor
ügyvezető
WEB4GET

 

 

 Azonnali üzenet küldéséhez kattintson ide!

vagy

Telefon: 70 / 515-8529