ITT TARTÓZKODIKDomain regisztráció, átregisztráció és menete

Domain regisztráció, átregisztráció és menete


Miután elkészült honlapja, a következő lépés az, hogy "fel kell tölteni az Internetre". A weblap valójában egy szerveren fog helyet kapni, és egy www.azoncege.hu alakú virtuális címet fog kapni. Ez lesz az úgynevezett domain név. A domain neveknek két csoportja van: a nemzeti domainek, amit általában csak az adott ország állampolgárai regisztrálhatnak és a nemzetközi domainek, (.com, .net, .org Stb. végződéssel) amit bárki regisztrálhat.

Egy domain névnek egyszerűnek, könnyen megjegyezhetőnek és találónak kell lennie.

 

 

A leggyakoribb végződések

 

Végződés
Ország
Ár
Megjegyzés, Információ
.hu
Magyarország
4 000 Ft
1 évre DNS-sel együtt
.com
Nemzetközi
3 500 Ft 1 évre DNS-sel együtt
.net
Nemzetközi
3 500 Ft 1 évre DNS-sel együtt
.org
Nemzetközi
3 500 Ft 1 évre DNS-sel együtt
.eu
Európa
4 000 Ft
1 évre DNS-sel együtt
.info
Nemzetközi
4 000 Ft 1 évre DNS-sel együtt
.us
USA
4 000 Ft 1 évre DNS-sel együtt
.biz
Nemzetközi
4 000 Ft 1 évre DNS-sel együtt

 

 

DOMAIN REGISZTRÁCIÓ MENETE

 

 1. Ellenőrizze, hogy a domain szabad-e! (.hu)
  Más végződéseknél: www.domainsearch.com
   
 2. Töltse ki és írja alá az igénylőlapot! Csatolja mellé a szükséges dokumentumokat! (lásd oldalt, dokumentumok, domain igénylő lap)

  Csatolandó dokumentumok:

  Magánszemély igénylő esetén csak
  - aláírt domain igénylőlapot két tanú hitelesítse
  Gazdasági társaság vagy alapítvány esetén
  - cégszerűen aláírt domain igénylőlap
  - cégbírósági / bírósági végzés vagy cégkivonat fénymásolata
  - aláírási címpéldány másolata 
   

 3. Küldje el részünkre:
  Beszkennelve e-mailben: info@web4get.com
   
 4. Az e-mail beérkezésekor továbbítjuk az igénylést és küldünk egy e-mailt, melyben tudatjuk a megrendelőkkel a regisztráció bejegyzésének elindítását.(nemzetközi névnél a befizetés után 1 munkanap alatt bejegyződik a név) A .hu regisztrációs folyamatot folyamatosan nyomon követheti a http://www.domain.hu/domain/domainsearch oldalon. (előzetes várakozás, elbírálás, bejegyzés)
  (Amennyiben 2 munkanapon belül nem látja domainját ezen az oldalon előzetes várakozásba, kérjük jelezze!)  
   
 5. Ezt követően egy átutalási számlát vagy csekket küldünk, ezt a továbbítást követő egy héten belül ki kell egyenlíteni. Ellenkező esetben kénytelenek vagyunk visszamondani a regisztrációt. 
   
 6. A bejegyzés alkalmával egy újabb e-mailt küldünk, melyben szerepelnek a domain névvel kapcsolatos adatok. 

  Kérdései lennének?
  Vegy fel velünk a kapcsolatot! Kattintson ide!

 

Egyéb, domain-nel kapcsolatos információk!

Mi a domain név ?

Ez ami a böngésző címsorában megjelenik. Pl: http://www.ÖNNEVE.hu A domain név vagy internet cím, esetleg webcím, egy egyedi azonosító az interneten. Az Ön saját domain neve lehetőséget biztosít a saját honlapjának elérésére a világ bármely országából, továbbá a domain névből képezhet saját email címet is. Pl.: keresztnev@vezetéknév.hu vagy sajatnev@azÖNCÉGE.hu

 

Mennyi ideig tart egy domain név bejegyzése ?

-.hu nem prioritásos domain esetében :
14+3 nap, ami az országban mindenhol azonos, hisz ezt az Internet Szolgáltatók Tanácsa végzi. (www.domain.hu) Ez idő alatt várólistán parkolnak a bejegyzésre váró nevek.
-.hu prioritással rendelkező domain esetében: (A cégvégzésen szereplő rövid nevének vagy védjegyezett nevek vagy védjegyek regisztrálása) 3 nap alatt.
-.com; .info; .net és egyéb külföldi domain nevek esetében a bejegyzés általában 1 munkanapon belül megtörténik !

 

Ahhoz, hogy átregisztráljam Önökhöz a domain nevet mit kell tennem ill. jelent-e ez valamilyen Plusz költséget ?

Csak ki kell töltenie egy domain név igénylőlapot és az ,,új igénylés" helyett a regisztrátorváltást kell kiválasztania. A regisztrátorváltás díjmentes. Nemzetközi nevek esetén viszont központilag 1 évvel meg kell hosszabbítani a domain érvényességét az átregisztrációnál. Ezt a domain menüpont alatt elvégezheti.

 

Van egy domainem, hogyan tudok rá tartalmat feltölteni?

A domain önmagában nem jelenti azt, hogy tartalom is tartozik hozzá. Ahhoz, hogy a domain beírásakor tartalom jelenjen meg, tárhely szolgáltatást kell megrendelnie.

 

.hu vagy más végződést válasszak ?

Tulajdonképpen nem lényeges, mert minden cím elérhető a világ minden tájáról, azonban vannak érvek amik egyik vagy másik mellett szólnak. A .com/.net/.org/ címek első bejegyzése kevesebbe kerül, mint egy .hu domain, de a további években többet kell fizetnünk érte, tehát a .com drágább lesz a jövőben. Az .info és a .biz címek pedig már a bejegyzéskor is többe kerülnek akár a .hu-s végu, akár a .com-os címeknél. A másik megközelítése: Hogy mennyire sürgősen kell Önnek név. Amennyiben azonnal, azt csak a .com/.net/.org/.info és .biz címeknél lehet biztosítani, a .hu esetében minimum 3 nap az országban mindenhol. A hazai piac szereplői számara a legkönnyebben a .hu végű címek jegyezhetőek meg, azonban ha a külföldiek számára is szeretnénk működtetni a honlapot, akkor célszerű, ha nemzetközileg jobban ismert végződést választunk, azaz .com, .net vagy .info végű cím mellett döntünk.

 

Egy honlaphoz tartozhat-e, tartozzon-e több végződés ?

Igen, sok esetben érdemes is több címmel azonosítani honlapunkat. Például ha egy XY nevű autójavításra specializálódott cég célszerű, ha a autojavitas.hu és a xy.hu webcímet is bejegyezteti magának és honlapját mindkét címen elérhetővé teszi.

 

A domain regisztráció tartalmazza az MX rekordokat is ?

Nálunk igen.

 

Kell-e tartalomnak tartoznia egy domainhez ?

Nem. Egy webcímet későbbi felhasználás céljából is "levédhetünk". Azonban a .hu domain tartományra vonatkozóan más a szabályozás! A .hu címekre azonnali használat van előírva, de elegendő, ha a domainhez akár egyetlen email cím is tartozik, mert ez is használatnak minősül. A továbbértékesítés céljából bejegyzett címekkel azonban vigyázni kell, mert a 2005. március 1-től érvényes szabályozás alapján könnyen elveszíthetjük a nevet, ha meggondolatlaul kínáljuk fel eladásra...

 

Lehet-e ékezet a domain nevekben ? Érdemes beregisztrálnom a domain nevem ékezetes változatát ?

Igen, a .hu, a .com és a .net webcímek tartalmazhatnak ékezetes karaktereket is. 2004 tavaszától már a domain nevekben használhatóak ékezetes karakterek is. Egy egy szabvány kódrendszer segítségével egyes böngészők már képesek az ékezetes webcímekhez tartozó honlapokat megjeleníteni, azonban néhányuk erre még nem képes.
Azonnal intézkedjen a név ékezetes változatának bejegyzése érdekében, amíg más nem foglalja le azt Ön elől, mert visszaszerezni már szinte lehetetlen küldetés, vagy nagyon sokba kerülhet, ha az ékezetes név tulajdonosa információt szerez az Ön kiszolgáltatottságáról.

 

További domain névvel kapcsolatos kérdések

 

Mi akkor a teendő, ha a Domain nevemet egy másik cégnél regisztráltattam, de Önöktől szeretném a tárhely és E-mail szolgáltatást igénybe venni?

A domain átregisztrációját kell nálunk igényelnie (ez, ha a domain nem féléven belül jár le, akkor ingyenes, más esetben ki kell fizetnie a következo egy évet is az átregisztráció után ) és a tárhely igénylést el kell küldenie, ugyanakkor a már meglévő domain nevén az IP címet be lehet állítani a mi szerverünkre is, ezt a mostani szolgáltatójánál kell kérnie.

 

 

Mennyi időt vesz igénybe az átregisztráció? Jár e leállással az áregisztráció?

A levél kézhezvételétől számítva körülbelül 12-48 órán belül már át is lesz regisztrálva a domain név. Kérésre minden esetben úgy oldjuk meg az átregisztrációt, hogy az a lehető legkisebb leállással történjen meg. (Legtöbb esetben nincs leállás) Ekkor megadjuk a hozzáféréseket a tárhelyhez és Ön beállíthatja, így mikor elindul az átregisztráció vagy a régi vagy az új tárhelyre mutat és a látogatói nem vesznek észre semmit. A végén a domain "beáll" az új tárhelyre.

 

 

Mennyibe kerül a domain név átregisztrálás?

Az Interneteurope_náll ez a szolgáltatás ingyenes. Ha azonban az átregisztrálandó domain fél éven belül lejár, ki kell fizetni a következő egy évet, illetve nemzetközi neveknél +1 évvel meg kell hosszabbítanunk központilag a domain érvényességét.

 

Ha Önöknél rendelek tárhely szolgáltatást, akkor lehet e egy tárhelyen belül több domain-t is fenntartani? Van e pluszköltsége ezen domainek fenntartásának?

Igen, elhelyezhet, az árlistában láthatja, hogy mennyit és hogyan. Plusz költsége nincs. 

 

Mit jelent az hogy a tárhely szolgáltatáshoz korlátlan subdomain-t (aldomaint) kapok?

Gyakorlatilag egy virtuális domain névvel rendelkezhet. Így más tartalmat tölthet föl egy hasonló hangzású domain névre plusz költségek nélkül. Például, ha Ön nálunk regisztrálta be a www.Kiss.hu domain nevet, akkor ingyenesen létrehozunk önnek több ehhez kapcsolódó aldomaint: www.peter.kiss.hu, www.attila.kiss.hu, www.nora.kiss.hu.

 

 

Behívhatom-e a Web-oldalamat anélkül, hogy a domain név elé a "www"-t gépeljem?

Igen.

 

Kérdései lennének?
Vegy fel velünk a kapcsolatot! Kattintson ide!